Следвайте Гласове в ТелеграмПредседателят на Групата на Прогресивният алианс на социалистите

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПредседателят на Групата на Прогресивният алианс на социалистите
Коментари Харесай

Решителна подкрепа от европейските социалисти за пълноправното членство на България в Шенген 

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Председателят на Групата на Прогресивният алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия Перес изпрати писмо до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел с апел България и Румъния да станат пълноправни членове на Шенгенското пространство без спомагателни условия и без повече закъснение. 

„ Всички сме наясно, че нужните условия за цялостното използване на достиженията на правото от Шенген са изпълнени от Румъния и България. Процесът на оценка по Шенген за двете страни и тяхната подготвеност бяха доказани неведнъж от другите задачи на Европейската комисия през последното повече от десетилетие. Европейският парламент неведнъж поддържа законните упования на България и Румъния и техните жители да се възползват от цялостното използване на достиженията на правото от Шенген. Присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство е въпрос на правдивост и равно отнасяне.

Освен обстоятелството, че сходно развиване би укрепило Шенгенското пространство и би спомогнало да се подсигуряват равни права за всички жители в него, ние също би трябвало да разгледаме негативните последствия в разнообразни области поради непрекъснатото отсрочване на решението за цялостно използване на достиженията на правото от Шенген за двете страни и техните жители. 

Като група на социалистите разчитаме на Вашето водачество като ръководител на Европейския съвет, с цел да обсъдим присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство, което визира съществено жителите на две държави-членки страните в идната среща на Европейския съвет “, написа Ираче Гарсия Перес. 

„ Благодарим на Ираче Гарсия Перес за поддръжката. Не за първи път, ние социалистите, слагаме тази тематика на дневен ред и сме уверени, че България и Румъния би трябвало да станат част от Шенген без спомагателни условия. Надяваме се страните да излязат с единна позиция още на идващия Съвет.

Решението е значимо освен за нашите две страни, само че и за бъдещето на целия Съюз “, разяснява ръководителят на Групата на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов. 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР